Hair update: Welcome back curls!


krullen

Ruim twee jaar geleden schreef ik dat ik mijn haar steil had laten maken middels Japanese Straightening (linkerfoto). Het was veel te kort geknipt, ik kon er niks mee en uit pure paniek besloot ik dat het makkelijker was als het gewoon permanent steil was. Dat bleek inderdaad heerlijk die zomer. Maar het nadeel van zo’n treatment is, is dat het uitgroeit. Dus je moet het bijhouden, of heel veel geduld hebben. Ongeveer anderhalf jaar geleden schreef ik over hoe dat ging. Slag bovenin, steil onderin (de middelste foto). Inmiddels zijn we dus heeeeeeeel wat verder en is de hele treatment uitgegroeid. Wat betekent dat ik weer krullen heb! (3x raden welke foto…)

 

Eind maart was mijn haar eindelijk lang genoeg zodat ik het laatste steile stuk in mijn punten eraf kon knippen. De laatste maanden was het echt niet leuk meer. Mijn haar reikte aan de achterkant tot mijn BH-bandje, maar de onderste +/- 5cm was kaarsrecht terwijl de rest flink golfde. Toen dat er eenmaal af was en de kapper weer een fris model had geknipt, kwamen er ineens weer enorm veel krullen tevoorschijn! Het was best kort, maar ook zo leuk. Het was wel enorm wennen om mezelf weer met krullen te zien; het krulde zelfs meer dan het ooit had gedaan. Hoe vaak ik die eerste paar dagen niet in de spiegel heb gekeken?! M’n hele haarroutine moest weer op de schop, die krullen blijven maar 2 dagen max. goed zitten. En het moet altijd geföhnd met de diffuser na het wassen. Dat kost flink wat tijd. Maar goed, dan had ik wel weer krullen!

krullen2

Nu ben ik sinds begin juni niet meer de kapper geweest en is het alweer een stuk langer dan op de foto’s hierboven. Wat ook betekent dat ik niet meer zulke mooie krullen heb. Bovendien vind ik het toch makkelijker als ik niet om de dag mijn haar moet wassen. Dus de laatste tijd föhn ik het met een gewone föhn droog, van bovenaf. Dan houd ik wel de slag in mijn haar (en nog best wel wat krul aan de achterkant), maar wordt het iets steiler en kan ik er makkelijk een dag of 3 a 4 mee doen. Het heeft nu echter echt zo’n suffe lengte waardoor het net niet lekker valt. De vraag is nu: even doorzetten tot het echt lang is of weer wat korter en terug naar de krullen zoals op bovenstaande foto’s?

Wat vinden jullie?

Peace,
Esther

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *