Naar de Tour de France als social media-reporter!


2012-07-12 11.52.24Ik kan het nog nauwelijks geloven, maar morgen vlieg ik naar Corsica om een week lang mee te gaan met de Tour de France als social media-reporter voor Team Belkin! Hoe gaaf is dat?! Team Belkin is de nieuwe naam van de voormalig Rabobank-ploeg, waar onder andere de Nederlandse renners Robert Gesink en Bauke Mollema voor rijden. Maandag las ik op de Facebook-pagina van Belkin (= de nieuwe hoofdsponsor en daarom ook de nieuwe naam van het team) een oproep voor een reporter tijdens de eerste week van de Tour. Ik schreef een brief en gisteren kreeg ik te horen dat ze mij gekozen hebben! Super gaaf, maar ook meteen dikke stress natuurlijk.. een controlfreak als ik moet wel meteen alles op een rijtje hebben, zelfs als ik twee dagen later al vertrek. Ben vandaag de hele dag aan het werk, dus ben ondertussen lijstjes aan het maken van dingen die ik nog moet halen en doen, en niet moet vergeten in te pakken. Maar goed, het belangrijkste is; dit gaat natuurlijk een onwijs toffe ervaring worden!

Vandaag hoor ik alle details over de reis, dus ik weet nog niet zoveel. Alleen dat ik morgen naar Corsica vlieg, waar zaterdag de Tour de France van start gaat. Samen met nog drie anderen zal ik in een camper meerijden met het team en ga ik via social media een soort ‘behind the scenes’-verslag doen. Zaterdag 6 juli vlieg ik dan weer naar huis! We beginnen dus op Corsica en na de derde etappe gaan we naar Nice voor de tijdrit en rijden we daarna nog een aantal dagen door Zuid-Frankrijk.

De komende week zal ik dan ook niet zoveel tijd hebben om te bloggen, maar ik zal kijken of ik daar af en toe een update kan plaatsen. Daarnaast ga ik vandaag mijn best doen wat dingen vooruit te schrijven zodat het niet helemaal stil wordt hier. Zodra ik meer weet over de kanalen waarop ik verslag ga doen (natuurlijk ook op mijn eigen Twitter-account, maar ik denk ook op dat van Team Belkin.. maar dat hoor ik dus nog), zal ik dat hier laten weten zodat de wielerfans onder jullie me kunnen volgen 🙂


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Gedachten over “Naar de Tour de France als social media-reporter!