Report: Girls Surf Session & Woodstock Surf Festival


1094946_10151529488780683_1587098135_n

Zoals ik vorige week al schreef, zou ik afgelopen zaterdag naar de Girls Surf Session (mede mogelijk gemaakt door O’Neill en Glamour) en aansluitend het Woodstock Surf Festival gaan. Het was alweer een aantal jaar geleden sinds ik voor het laatst had gesurft dus daar had ik onwijs veel zin in. Vriendin Tess, die net als ik gek is op muziek uit de jaren 60 en 70, ging mee en aangezien zij in Den Haag woont, sprongen we zaterdagochtend op de fiets om vanaf daar naar Hart Beach in Scheveningen te fietsen. De lucht was wat grijs, de wind was sterk en de temperatuur niet al te hoog, maar dat weerhield ons nergens van. Wij waren klaar om die wilde golven in te duiken en daarna onwijs te genieten van alle muziek!

De Girls Surf Session vond dit jaar voor de 5e keer plaats! Zo’n 160 meiden in totaal hebben zaterdag geprobeerd de golven de baas te zijn.. Het was dan ook best druk, maar gelukkig was er genoeg ruimte. En GELUKKIG kregen we allemaal een wetsuit met lange mouwen en pijpen, toch wel fijn als het buiten niet zo warm is. We begonnen met een half uurtje yoga op het strand. In zo’n strak wetsuit blijk ik toch iets minder flexibel te zijn dan zonder, maar we hadden het in ieder geval al snel warm! Daarna was het tijd om uitleg te krijgen van de surfleraren en ons richting de zee te begeven.

1Zo’n wetsuit is natuurlijk niet flatteus, dus probeerde ik op de rechter foto mijn heupen wat smaller te maken 🙂

Van onze uurtjes in het (overigens heerlijke!) water staan helaas nog geen foto’s online. Hoewel dat misschien maar goed is ook. Door de harde wind was de zee nogal wild en voor een beginneling is dat niet heel gunstig. Tess en ik bakten er dus niets van maar dat kon ons eigenlijk weinig schelen. Zolang ik maar in of op het water ben, ben ik gelukkig dus ik genoot met volle teugen. En telkens maar weer terug het water in, op die plank liggen, peddelen als een gek en net niet op tijd de golf te pakken.. of gewoon keihard van je plank vallen. Who cares? We were having fun!

2Zo jammer dat er een einde kwam aan de surfles, ik had nog uren in het water willen blijven. Maar goed, terug op het vaste land stond een heerlijke couscous salade op ons te wachten. Die waaide bijna van ons bord af, maar lekker was hij wel. De natte wetsuits gingen uit (dat is nog best een gedoe) en de hippie-outfits gingen aan. Jeans met uitlopende pijpen, John Lennon-top met helaas een shirtje er overheen vanwege de kille wind, bloemen in mijn haar en ik was klaar om terug te gaan naar 1969! ’s Middags hebben we heerlijk op een grote zitzak gechilled op het strand terwijl we naar akoestische optredens zaten te kijken. Het zonnetje begon door te komen en de sfeer werd almaar beter! Ik genoot van het akoestische optreden van Friends of the Family, een band uit Den Haag&Rotterdam die pas sinds vorig jaar bestaat. Hun indie-folkmuziek sprak me enorm aan, en bovendien zagen de gitarist en banjospeler er ook niet heel verkeerd uit (het oog wil ook wat toch?).

4De sfeer was echt heel gezellig. Twee tenten met podia, een podiumpje op het strand, een zweefmolen, overal chillplekken ,mensen die in het zand zaten, mensen die dansten en zongen, goede muziek, ondergaande zon… Hoe kon het nog beter? Nou, met nóg een optreden van Friends of the Family (luister en bekijk ze hier) ditmaal op het grote podium en versterkt. Tess en ik stonden helemaal vooraan (iets met dat het oog ook wat wil ofzo) en na wat technische problemen begon het tofste optreden van de avond.

3Ik geloof dat bovenstaande foto’s wel laten zien hoe we uit ons dak gingen… Je kunt gewoon niet stil blijven staan tijdens een optreden Friends of the Family! We gingen helemaal op in de muziek en de wereld bestond even niet meer; alleen maar klanken en ritmes en mijn lijf dat daar als vanzelf op bewoog. Tijdens een bepaald nummer stond de (bijzonder knappe) gitarist recht voor mijn neus een solo te spelen. And I LOVE electrical guitars! Ik bleef dansen maar stond ondertussen gebiologeerd naar zijn snel bewegende vingers te kijken, terwijl die prachtige klanken  mij zo’n intens gevoel van geluk gaven. Hoezo heb je drugs en alcohol nodig om intoxicated te raken? Ik niet hoor!

Van mij had dat optreden eeuwig door mogen gaan, maar helaas kwam er al veel te snel weer een eind aan. Inmiddels waren Tess en ik al 13 uur bij Hart Beach en aangezien toch niets het optreden van Friends of the Family kon overtreffen, togen we daarna richting Tess’ huis. Daar trokken we nog een flesje wijn open om nog even op het balkon te genieten van Simon & Garfunkel. Het was de perfecte dag.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Report: Girls Surf Session & Woodstock Surf Festival