My favorite summer cocktails


SONY DSC

Het is eind augustus, de zomer loopt tegen zijn eind. Maar als ik naar buiten kijk zie ik de zon schijnen, en als ik naar buiten loop voel ik dat het nog heerlijk warm is! En gelukkig staat de Nederlandse zomer over het algemeen bekend om zijn warme septembermaand.. Dus ik ga er gewoon vanuit dat we na vandaag nog zeker een aantal prachtige dagen krijgen. Van die dagen waarop je heerlijk op een terras of strand wilt neerstrijken, heel veel ijsjes wilt eten en lekkere zomerse cocktails wilt drinken. Tenminste, dat is wat ik het liefste doe in de zomer. Cocktails vind ik heerlijk! Zelfs als het geen zomer is.. Van Bacardi ontving ik laatst een fles van hun nieuwste variant: Bacardi Pineapple Fusion. Om nog meer van de zomer te genieten, schreven ze erbij. Nou, na een slokje wist ik dat dat zeker ging lukken. Maar genieten is leuker als je het kunt delen. Daarom hierbij het recept voor twee hele simpele, maar oh zo lekkere cocktails met de nieuwste Bacardi-variant zodat ook jullie nog even extra kunnen genieten. Voordat de herfst zijn intrede doet..

SONY DSC

Met de gewone Bacardi, normale rum dus, doe je mij niet zo’n plezier. Een Baco (bacardi-cola) vind ik niks.. vroeger dronk ik vaak juist Malibu-Cola, heerlijk die kokossmaak. En dat is precies waar de Bacardi Pineapple Fusion me aan doet denken. Deze Bacardi heeft namelijk niet alleen een ananassmaakje, maar er zit ook kokos in. Lekker zoet en tropisch dus! Perfect voor zomerse cocktails! Nu ben ik bij lange na geen geoefende cocktailshaker, dus bedacht ik een cocktail die heel simpel is maar wel heel lekker. Je maakt hem zo in een handomdraai! En omdat sommige mensen niet van prik houden, maakte ik een cocktail met en eentje zonder prik.

SONY DSC

Benodigdheden
– Een fles Bacardi Pineapple Fusion
– Jus d’Orange
– Fanta
– Aardbeidensiroop
– IJsblokjes
– Rietjes en parapluutjes
– Ananasstukjes (of een verse ananas in kleine stukjes gesneden)
– Longdrinkglas of een groot frisdrankglas

SONY DSC

Cocktail Bacardi Pineapple Fusion Fizz
1. Vul het glas met ongeveer 1/4 deel Bacardi Pineapple Fusion (of meer/minder, maar net hoe sterk je het zelf wilt maken!)
2. Vul aan met 3/4 Fanta
3. Gooi er flink wat ijsblokjes bij
4. Een scheutje aardbeiensiroop voor de kleur
5. Snij een kleine inkeping in een stukje ananas, en zet deze op de rand van het glas.
6. Rietjes en parapluutje erin (ik deed een parapluutje in een van de

En klaaaaaar! Voor je gaat drinken, wel even de siroop goed er doorheen roeren anders is je eerste slok heel zoet..

SONY DSC

Cocktail Bacardi Pineapple Fusion No Fizz
Een cocktail zonder prik, maar ook met een iets andere smaak. Want sinaasappelsap smaakt nou eenmaal heel anders dan Fanta.. Je maakt hem echter precies hetzelfde als de cocktail hierboven, alleen vervang je de Fanta door Jus d’Orange.

De cocktail met Jus d’Orange vind ik wat weg hebben van een Sex on the Beach-cocktail, terwijl die met Fanta juist wat frisser is. Lekker op een bloedhete dag! Je kunt natuurlijk ook je eigen cocktail samenstellen want deze Bacardi-variant past bij veel verschillende dranken. Met 7Up lijkt het me ook lekker bijvoorbeeld! Of met cassis.. Zelf tipt Bacardi om het met ananassap te mixen, voor het ultieme tropische gevoel. Je kunt er ook andere smaken limonadesiroop bijdoen, of helemaal geen siroop natuurlijk. It’s your choice! Hoe dan ook, ik weet zeker dat zo’n cocktail die fijne zomerdag nog fijner maakt!

Bacardi Pineapple Fusion bevat 32% alcohol en dus mag je deze cocktails alleen drinken als je 18 jaar of ouder bent. 

Drink jij graag cocktails in de zomer?


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “My favorite summer cocktails