Starbucks Name Project


starbucks

Sinds ik bij JAN werk, zit ik weer wat vaker in de trein dan voorheen. Wat betekent dat ik op zo’n treindag langs minimaal twee Starbucksen kom, en ook al weet ik dat er veel lekkerdere (is dat een woord?) koffie bestaat, ik kan het toch meestal niet weerstaan. Starbucks geeft me namelijk nog altijd een beetje het gevoel alsof ik in Amerika ben. De laatste maanden stap ik Starbucks echter niet binnen vanwege mijn zin in koffie, maar vanwege een namenprojectje waar ik mee bezig ben…

Geef jij altijd je eigen naam op wanneer je koffie haalt bij Starbucks? Ik voorheen wel, maar op Facebook en Instagram zag ik vaak genoeg foto’s langskomen van de meest hilarische namen. Dat bracht me op het idee om iedere keer bij Starbucks een andere naam op te geven, maar dan wel rondom een bepaald thema. Zo bedacht ik dus het #StarbucksBeatlesNames project. Alle namen die ik opgeef zijn ofwel titels van Beatles-liedjes, namen die in hun liedjes voorkomen of namen van hun vrouwen.

Screenshot_2014-10-13-22-22-03

Helaas gaat dat niet altijd goed… Om de een of andere reden bedacht ik me dat het leuk zou zijn om Penny Lane als naam op te geven (terwijl dat helemaal geen meisjesnaam is in de context!). Nou, blijkbaar hebben veel mensen nog nooit van Penny Lane gehoord want na drie keer herhalen kreeg ik een Vanilla Latte met de naam ‘Peniele’ erop. Right. Ook Eleanor van het nummer Eleanor Rigby ging de eerste keer fout. Elanoire kreeg ik toen… Beetje jammer. Inmiddels heb ik de bekendste titels en Beatles-vrouwen Linda, Yoko en Patti gehad maar er zijn nog zat vrouwennamen in Beatles-liedjes te vinden! Zoek op Instagram op de hashtag #StarbucksBeatlesNames en je ziet ze allemaal 🙂

Peace,

Esther

p.s. de eerste keer dat ik een andere naam opgaf dan die van mezelf voelde ZO raar! Alsof ik bang was dat de barista door zou hebben dat het niet m’n echte naam was… Maar die barista kan het toch geen moer schelen welke naam je zegt! Ondertussen voelt het ook al lang niet vreemd meer om een andere naam te zeggen.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Starbucks Name Project