Smart reading: Beauties van boeken


Boeken over beauty en mode vind ik altijd heerlijk om te lezen. Afgewisseld met wat fijne chicklit gedurende de vakanties natuurlijk. Gelukkig voor mij en jullie komen er dit jaar weer een paar fijne boeken uit die alleen al heerlijk zijn om naar te kijken. Ik zet ze voor je op een rijtje, samen met een paar chicklitboeken waar ik zelf erg naar uit kijk!

Lauren Conrad, bij jullie allemaal vast bekend van de Laguna Beach en The Hills series. Nadat ze stopte met The Hills is ze allerlei dingen in de mode- en beautyindustrie gaan doen. Zo ontwerpt ze kleding voor het merk Paper Crown en geeft ze via haar modeblog The Beautydepartment allerlei beautytips. En ze schreef een serie boeken gebaseerd op haar ervaringen als hoofdpersoon in een reality serie (de LA Candy serie). Vorig jaar bracht ze haar eerste niet-LA Candy boek uit; Style. Met stijltips waarmee ze iedereen wilt inspireren om er altijd stijlvol uit te zien.

Bron: Amazon.com

Dit jaar komt het ‘vervolg’ hierop uit: Beauty. Met, je raadt het al… beautytips! Van de week is de cover al onthuld maar helaas moeten we nog even wachten op de lancering. Het boek zal namelijk vanaf 16 oktober te koop zijn. Je kunt nu al hier op de Amerikaanse Amazon.com voor $12,56 (hardcover) een pre-order plaatsen.

Bron: Bol.com

Ook is afgelopen maand het eerste boek van een nieuwe serie van Lauren uitgebracht. Eén van de personages uit de LA Candy-boeken, Madison, krijgt haar eigen boek: The Fame Game. Er is nog geen Nederlandse vertaling, maar je kunt voor €15,99 (hardcover) de Engelse uitgave nu bestellen op Bol.com.

Bron: Amazon.com

Een boek wat dieper in gaat op onze huidige shopping gewoontes is Overdressed. De schrijfster Elizabeth L. Cline schrijft over ons consumptiegedrag wat de laatste jaren erg ‘snel’ is geworden. We kopen pumps voor 10 euro die na twee weken al kapot zijn, we komen wekelijks bij de H&M en trekken massaal naar één van de drie Primark-vestigingen om er zo goedkoop mogelijk fashionable bij te lopen. Elizabeth probeerde dit patroon te doorbreken door veel bewuster en duurzamer te gaan shoppen. Daarnaast beschrijft ze ook hoe het mogelijk is dat wij zo goedkoop kleding kunnen kopen, vertelt ze over haar bezoeken aan de textielfabrieken in Azië en laat ze zien hoe wij ervoor kunnen zorgen dat kleding duurzamer geproduceerd gaat worden.

Dit boek is vanaf 14 juni te verkrijgen via Amazon.com maar kan nu al in pre-order voor $16,44 geplaatst worden. Het is niet een luchtig boek over beauty maar het lijkt mij wel heel interessant!

Bron: Amazon.com

In juli brengt één van de best gelezen Amerikaanse vrouwentijdschriften Seventeen het boek “Seventeen ultimate guide to beauty” uit. Ann Shoket, de hoofdredacteur van Seventeen heeft het samen met de andere Seventeen-redacteuren en allerlei beautyexperts samengesteld, om de lezeres een gids te bieden op weg naar haar eigen unieke look. Het boek is onderverdeeld in de secties make-up, haar en huid, en staat vol met mooie foto’s, veel inspiratie, tips, weetjes en natuurlijk heel veel looks! Het boek wordt al wel genoemd op Bol.com met een prijs van €17,99, maar je kan het er nog niet bestellen. Dit kan al wel als pre-order op Amazon.com.

Bron: Amazon.com

Goed nieuws! Misschien wel ’s werelds bekendste fashionblog The Sartorialist komt dit jaar met een tweede boek. Na ‘The Sartorialist’ in 2009 brengt blogeigenaar en streetstyle fotograaf Scott Schuman op 28 augustus ‘The Sartorialist: Closer’. Met natuurlijk hele mooie streetstylefoto’s van Scott zoals we die dagelijks terugzien op zijn blog. Maar ditmaal is hij ook gefotografeerde outfits aan het bewaren speciaal voor zijn boek, zodat we in het boek nog foto’s zien die we niet al van zijn blog kennen. Voor de modeliefhebber is dit een echte musthave! Je kunt nu op Amazon.com een pre-order plaatsen voor $17,64.

Bron: Bol.com

Tot slot één van mijn favoriete schrijfsters en favoriete series; Lindsey Kelk en de I Heart-series. Misschien ken je het eerste boek uit deze serie I heart New York wel? Hierna verschenen I heart Hollywood, I heart Paris, vorig jaar I heart Vegas en over een maand verschijn I heart London! Ik lees Lindsey’s boeken altijd in één ruk uit, ze zijn zo heerlijk vlot geschreven, vol humor en herkenbare personages. De Nederlandse vertaling komt meestal iets later uit dan de Engelse versie, maar ik lees ze zelf het liefst in het Engels. Sowieso lees ik oorspronkelijk Engelse boeken liever niet in het Nederlands. Naar mijn mening is de originele taal de echte schrijfstijl van de auteur en exact zoals hij/zij het bedoeld had. Zo ook met de boeken van Lindsey. Haar vlotte pen is toch anders als het door een Nederlander vertaald is denk ik. Maar goed, dat mag iedereen voor zichzelf beslissen natuurlijk! Lindsey zelf is trouwens enorme beautyliefhebber, ze heeft zelfs haar eigen beautyblog Beautymecca.

Ik kan alleen maar zeggen; ken je deze serie nog niet? Bestel dan gauw via Bol.com alle delen want je mist het heerlijke leven van Angela Clark, een Britse die halsoverkop naar New York vertrok toen ze haar verloofde betrapte met een ander. Ieder boek gaat over een locatie waar Angela daarna heengaat en waar ze van alles meemaakt met onder andere bff Jenny en haar supersexy muzikantenvriendje. Sure, het is geen hoogstaande intelligente literatuur maar wel ontzettend fijn vermaak! Op Bol.com kun je nu alvast een exemplaar van I heart London reseveren voor €11,99.

Genoeg fijns te lezen in 2012 dus! Wat voor boeken lees jij graag? Ken je de I heart serie van Lindsey Kelk?

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *