Running: CPC Loop Den Haag 2014


IMG_20140309_123820

Het was warm voor een zondag begin maart. Een lange legging en een t-shirt bleek wat teveel van het goede. Bovendien had ik niet echt getraind voor de 5k. Twee weken voor de CPC Loop was mijn laatste trainingsloopje geweest: 8,66 km op tempo slakkengang. Maar dat weerhield me er niet van een poging te doen in de buurt van mijn beste 5k tijd te komen. Wat maakt het uit dat ik al een paar maanden niet sneller dan 6,20/km had gelopen en dat ik nu minstens 5,30/km moest lopen? Een tijd van +/- 27,30 was mijn doel…. Nou, na 2,5 km dacht ik NOO WAAY!

Maar laten we bij het begin beginnen. De CPC Loop in Den Haag wordt jaarlijks begin maart gehouden met o.a. een 5k, een 10k en het NK Halve Marathon. Helaas was de 10 al uitverkocht dus besloot ik de 5k te lopen. Als nieuwbakken inwoner van Den Haag en (soort van) fanatiek hardloper is de CPC Loop natuurlijk een must! De laatste maanden liep ik echter niet zoveel en vooral langere, langzame afstanden. Maar een 5k, dat moest wel lukken toch? Vol goede moed fietste ik op die prachtige lentedag naar het Malieveld, alwaar ik direct werd gespot door Annemerel. Waar ik alleen de 5k moest zien uit te lopen, was dat voor haar slechts de warming up voor de 10k en halve marathon daarna (crrrazy!). Zij zou dus gaan voor een tempo van 5,30 vlak. Perfect dacht ik! Dan loop ik gewoon achter Annemerel aan, dan komt die tijd vanzelf.

cpc run

Niets was minder waar, bleek na een kilometer of twee. Nadat de eerste km langzaam op gang kwam, spurtte Annemerel er vandoor toen we eenmaal wat meer ruimte hadden. Dus ik er achteraan natuurlijk… Later bleken we die 2e kilometer met een gemiddeld tempo van 5,19/km te hebben gelopen. Niet zo gek dus dat ik na 2,5 km helemaal stuk zat en Annemerel wuifde dat ze me maar moest achterlaten. Vanaf toen was het overleven. Niet te ver inzakken was mijn motto. En wat je ook doet, niet gaan wandelen! Ondertussen had ik kramp in mijn nek, steken onder mijn middenrif en zweette ik me een ongeluk. Wat een hitte! Het klinkt vast idioot dat ik het zo zwaar had tijdens een relatief korte 5km (ik bedoel; mensen die daarna nog de 10 en de halve marathon moesten lopen, die hadden het pas zwaar), maar ik had die eerste 2,5km zo’n beetje al mijn energie verspild.

Een eindsprint zat er niet meer in en ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik de finish haalde. Runkeeper was op hol geslagen dus ik had geen idee wat mijn nettotijd was maar volgens het bord met de brutotijd kwam ik net na de 30 minuten binnen. Dat viel nog mee, mijn bijgestelde doel was namelijk onder de 30 te blijven. Naderhand bleek dat mijn nettotijd 28,13 was! Weliswaar de langzaamste tijd die ik officieel gelopen heb, maar voor hoe zwaar het voelde toch eigenlijk best okay! Toen ik daarna heerlijk naar huis fietste in een t-shirtje met de zon op mijn kop, was die zware 5k alweer vergeten en was ik alleen maar heel happy om te mogen hardlopen in zo’n leuke stad met zulk lekker weer.

Deze eerste wedstrijd van het seizoen was een goede motivatie om weer verder te trainen voor de 10k. Vorig jaar was de Ladies Run in Rotterdam mijn eerste 5k wedstrijd, dit jaar wil ik daar mijn eerste 10k gaan lopen! Wie doet er mee? 🙂

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *