Quarter Life Party: The big 25th birthday


(bron: Melissa Mann)

(bron: Melissa Mann)

Gisteren werd ik een kwart eeuw oud, oftewel: 25! Tijd voor een quarter life crisis? Nee joh! Juist een quarter life party! Mijn big 25th birthday viel dit jaar op de minst leuke dag van de week: maandag. Bovendien moest ik gewoon werken, wat toch een beetje die speciale feeststemming van je dag afhaalt. Máár ik had homemade cupcakes (uiterlijk-wise waren ze gigantisch mislukt, maar van binnen hemels!), lieve collega’s en ’s avonds ging ik lekker eten met mijn ouders en broertje bij Crazy Piano’s. De avond werd afgesloten met cocktails aan de bar en de pianisten die voor mij eerst “Go Esther, it’s your birthday” en later “Hey Jude” speelden. Het was definitely de leukste maandagavond die ik ooit heb gehad!

Radiostilte
Goed, dit verhaaltje komt natuurlijk een beetje out-of-the-blue aangezien ik al maanden geen nieuwe blog heb geschreven. I know and I’m SORRY! Een fulltime baan op kantoor + overwerken en 2 uur per dag in de auto (plus huishouden, hardlopen, vriendinnen, familie, boodschappen, bijblijven met tig verschillende series en slapen af en toe) laat niet veel tijd over voor bloggen. Maar dit 26e levensjaar begin ik goed. Want ik mis bloggen. Dus ik ga gewoon proberen het weer op te pakken. Misschien niet heel vaak en regelmatig, maar hopelijk wel vaker dan ééns per 4 maanden.

Laten we beginnen met een klein lijstje: 10 levenslessen die ik de afgelopen 25 jaar leerde…

1. De tijd vliegt. Niks zo cliché als deze uitspraak maar het is waar. De herinneringen aan mijn dagen als onzekere tiener op de middelbare school, toen 25-jarigen echt heel oud waren, staan me nog zo helder bij!

2. Music solves everything. Een les die me pas vorig jaar echt helder werd: muziek is mijn grootste passie. Zet mij neer bij een concert van liefst een band uit de jaren 60 of 70 en ik ben intens gelukkig. Een goede band uit de jaren ’00 of ’10 mag trouwens ook, zolang de muziek maar met passie en vanuit het hart wordt gemaakt.

3. Mijn vriendinnen zijn de beste! 2013 was voor mij een jaar vol veranderingen. Geen quarter life crisis, maar wel een soort quarter life ommekeer. Nieuwe relatiestatus, nieuwe baan, nieuw huis in een nieuwe stad: een nieuwe ik. En mijn vriendinnen? Die waren (en zijn) er voor me bij elke verandering, elk dieptepunt en elk hoogtepunt. I love you guys!

4. Den Haag rocks! Afgelopen november vond ik ein-de-lijk een nieuw huis! Niet in Amsterdam waar ik sinds 2008 woonde, maar in Den Haag. Het kwam voor velen als een schok maar ik zit nu bijna twee maanden in mijn eigen appartementje in deze stad aan de kust en I love it. Ieder weekend kom ik op het strand, meestal tijdens mijn rondje hardlopen, en dat is echt het fijnste aan wonen in Den Haag. Daarnaast wonen er ook heel veel leuke mensen en is mijn huisje zo fijn! Den Haag really rocks.

5. Ik ben te laat geboren. In een vorig jaar leven was ik een hippie, dat kan niet anders. En als er geen vorig leven was, ben ik dus echt te laat geboren. Man oh man, wat had ik graag geleefd in de jaren 60 en 70. Dan was ik nu niet altijd de jongste bij concerten van 70-jarige kalende muzikanten.
Zoals Sandi Thom ooit zong: I wish I was a punk rocker with flowers in my hair. In 77 and 69 revolution was in the air. I was born too late, into a world that doesn’t care. Oh I wish I was a punk rocker, with flowers in my hair.

6. Zomers in Holland kunnen best mooi zijn. Zoals de zomer van 2013. Dat was echt een topzomer, met mooi weer, heerlijke bbq’s, dagen aan het strand, avonden in het park, tochtjes over de grachten. Ja, Hollandse zomers kunnen echt wel mooi zijn!

7. Een jaar zonder wintersport is als een jaar niet geleefd. Okay dat is een tikkeltje overdreven (want ik heb genoten van 2013) maar die wintersport heb ik wel echt gemist. Daarom heb ik extra veel zin in het weekje Flachau dat over een aantal weken gepland staat. Woehoe! Schifoan!

8. Benzine is duur. Ik was altijd een racemonster. Maar nu ik een eigen auto heb die beduidend meer benzine zuipt als ik harder dan 110 km/u rij, en ik iedere dag 100km rijd, moet ik toegeven dat ik steeds vaker het pedaal niet meer tot de bodem intrap. Zo blijft er wat meer geld over voor etentjes, avondjes uit, shoppen en andere leuke dingen!

9. 150 squats op een dag is echt veel. Op 1 januari kreeg ik van een vriendin de 31-day Squat challenge toegestuurd. Een schema waarmee je begint met 30 quats en dat iedere dag opvoert tot je er 200 op een dag doet. Ik had er vandaag 150 moeten doen, maar ik kwam niet verder dan 120.. AUW! Je moet wat over hebben voor afgetrainde benen en billen.

10. Familie is alles. Een levensles die ik al heel jong leerde. Ik kan me geen leven voorstellen zonder mijn lieve familie. I love you guys!

25 vind ik een hele fijne leeftijd. Voor het eerst wil ik niet meer ouder zijn, 25 vind ik precies goed. Helaas kun je de tijd niet stil zetten en ga ik nu op naar de 30.. of zoals gisteren mijn lieftallige oom zei: op naar de 50. Uhm ja.. dat duurt gelukkig nog even.

Peace,

Esther

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *