Olympic Breakfast


hoofdfoto

Het kan je niet ontgaan zijn dat de Olympische Winterspelen in Sochi volop bezig zijn. Heerlijk vind ik het! Op kantoor heb ik de hele dag de NOS Livestream op de achtergrond aanstaan, en als er een Nederlander moet schaatsen komt iedereen even meekijken op mijn scherm. De emotie, de spanning, de prestaties… het maakt niet uit welke sport; ik vind het allemaal heerlijk om te zien! Aangezien ik in een Olympic mood ben, maakte ik vanmorgen een heerlijk gezonde Olympische smoothie (met iets minder gezond ‘toetje’ en kopje koffie). Om een smoothie Olympisch te maken, moet hij natuurlijk wel voedend zijn en goed vullen. Zodat je daarna genoeg energie hebt voor een Olympische prestatie!

De laatste tijd ben ik wat aan het experimenten met mijn eetpatroon. Ik lees veel goede dingen van mensen die minder of geen gluten en lactose meer eten, misschien kan dat ook voor mij iets goeds doen? Helemaal geen gluten vind ik erg moeilijk, maar mijn zuivel heb ik inmiddels vervangen door Sojaproducten. Zo ook in de Olympische Smoothie van vanmorgen:

foto2

Ingrediënten
– Een banaan
– 250 gram Sojayoghurt
– Half pakje bevroren frambozen
– Half pakje bevroren mangostukjes
– Sap van drie a vier sinnaasappels
– 8 eetlepels havermout
– 4 eetlepels gebroken lijnzaad

Bereiding
Gooi alles in de blender, even blenden en klaar! Easypeasy. Voor de gelegenheid schonk ik de smoothie in een speciaal Olympics Coca-Cola glas.

Nou moet je niet proberen een 10km tegen Sven Kramer te schaatsen na deze smoothie, maar voor een gemiddelde zondag is het een goed begin van de dag. Ik verwende mezelf bovendien met een homemade Soy Latte én een homemade cupcake. Dan ga ik nu beginnen aan de 30 day shred!

foto1

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *