In memoriam: Robin Williams


Toen ik vanmorgen wakker werd leek het een dag als alle anderen. Ik stond op, sprong onder de douche, kleren aan, make-up… Terwijl ik mijn yoghurt zat te eten, opende ik Facebook en stond de wereld even stil. De eerste berichten op de tijdlijn vertelden mij dat een van mijn meest favoriete acteurs was overleden. Dat hij zelfmoord had gepleegd. Ongeloof, schok, verdriet en vooral leegte. Verslagenheid. Bizar hoe de dood van iemand die je niet persoonlijk kent, je zo kan raken. Ik heb Robin Williams altijd een van de meest intrigerende acteurs gevonden. Zijn stemmetjes, gezichtsuitdrukkingen, improvisatietalent, humor en tegelijkertijd tragiek. Het maakt niet uit wat hij deed, hij raakte me altijd. Alles wat hij deed was zo geloofwaardig; elk personage gaf hij altijd een diepere laag mee dan op het eerste gezicht leek. Films waarin hij speelde, hoe goed of slecht ook: ik vond het altijd even heerlijk om hem aan het werk te zien.

video.yahoomovies.com@53e536b1-0e6f-3afe-9adb-3b9457ade607_FULL

Deze bijzondere artiest, persoon, is er niet meer. Hij zat zo gevangen in zichzelf dat hij geen andere uitweg meer zag. En dat maakt mij intens triest. Het leven is zo ongrijpbaar. Terwijl ik dit schrijf, hoor ik Robin Williams op televisie zijn geniale rol van Mrs. Doubtfire spelen. Niks wat ik schrijf is goed genoeg om deze man, zo gekweld maar zo briljant, te eren. Daarom dit filmpje, dat slechts een glimp is van de mooie dingen die hij gemaakt heeft.

Robin Williams zal onmeetbaar gemist worden, ik hoop dat hij nu rust heeft.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “In memoriam: Robin Williams