Ladiesrun Rotterdam 2013: I DID IT!


Afgelopen zondag was de dag waarvan ik wist dat hij zou komen (flauw he); mijn eerste hardloop’wedstrijd’, de Ladiesrun Rotterdam. Twaalf weken geleden begon ik met de eerste training van couch-to-5k waarbij ik twee minuten rennen al ver vond…. Vijf kilometer leek toen een marathon! Maar toen Annemerel vroeg of we in het kader van #fitforsummer mee wilden doen aan de Ladiesrun, leek me dat een mooi trainingsdoel en mooie afsluiter van de #fitforsummer challenges. Ik was al drie weken voor de Ladiesrun klaar met mijn hardloopschema en had me voorgenomen om in de tussentijd alleen maar 5k’s te blijven rennen. Maar toen ging ik naar Turkije waar het bloedheet was en schoot dat er een beetje bij in. Eenmaal weer thuis perste ik met moeite toch nog een 5k eruit (na zo’n twintig ijsjes, pizza, patat, cocktails….) zo’n vier dagen voordat het dan echt moest gebeuren….

Een paar dagen voor de run kwamen mijn startnummer en de kleding + schoenen binnen waar New Balance ons mee verwende. Helaas was het op de dag van de run te koud om in het korte broekje te rennen maar het roze shirt en de kleurrijke schoenen zaten als gegoten. Normaal gesproken rende ik altijd ’s morgens op een nuchtere maag, maar ik merkte de laatste tijd dat het rennen van 5k’s op een lege maag best zwaar was. Op de dag van de Ladiesrun nam ik dan ook een powerontbijt met twee eitjes op brood en een groot glas smoothie met lijnzaad en chiazaad.

ladiesrun1

(Ik wilde zwaaien naar m’n vader, wat resulteerde in die vage foto rechtsonder)

De rest van Nederland baalde dat het een stuk kouder en bewolkter was dan eerder die week voorspeld, ik sprong een gat in de lucht! Vijftien graden en bewolking loopt zoveel fijner dan 20 graden en een brandende zon. Een uur voor de run propte ik er nog een banaan in en ging ik op zoek naar de andere meiden van #fitforsummer die meeliepen. Ondanks de 6000 mensen die rondom Ahoy liepen, vond ik ze dankzij onze matchende shirtjes heel makkelijk. Samen met Dominique startte ik in het B-vak maar helaas was ik haar al snel kwijt. Er liepen zoooveel langzamere mensen voor ons dat het de eerste twee kilometer vooral gaatjes zoeken en inhalen was.

Na een kilometer kwam ik erachter dat mijn Nike+-app niet trackte. Boehoe! Ik had dus geen idee hoe hard ik ongeveer liep. Doordat ik vaak vast zat achter langzamere mensen had ik me er al bij neergelegd dat een tijd onder de 30 minuten er niet in zat, maar dat weerhield me er niet van om toch zo snel mogelijk bij de finish te komen. Toen die eenmaal in zicht was trok ik dus nog een flinke sprint. Die 5km was echt omgevlogen! Achteraf had ik het gevoel dat ik nog wel iets harder had gekund..

ladiesrun2

De rest van de middag hebben we gewacht op de #fitforsummer meiden die de 10k liepen, waarna we onszelf trakteerden op bitterballen (dat hadden we wel verdiend!). De uitslag stond al snel online en wat bleek? Iedereen had het onwijs goed gedaan! Ik was stomverbaasd over mijn tijd; 28.08! Zo snel heb ik nog nooit gelopen! ’s Avonds stuiterde ik nog steeds van de adrenaline. Een ‘wedstrijd’ lopen is zo anders dan in je eentje een rondje door het park. Die spanning en adrenaline zorgt ervoor dat je net wat sneller en makkelijker loopt en ik vond het heerlijk! Ik heb me zelfs direct opgegeven voor de Loop door Houten (dorp waar ik ben opgegroeid), aankomende vrijdag. Benieuwd of ik die 28.08 dan ga verbreken, maar ik denk het niet.

uitslag

 

(De nettotijd is van het moment dat ik over de startstreep ging tot ik over de finish kwam)

Ik wil Annemerel, alle #fitforsummer meiden en New Balance bedanken voor deze topervaring! Ik ben trots op iedereen en heb genoten van de dag. Naast de Loop door Houten, staat inmiddels ook de Ladies Dam tot Damloop op de planning… Ik heb de smaak te pakken 🙂


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Gedachten over “Ladiesrun Rotterdam 2013: I DID IT!