Happy 2016: ik ga backpacken in Azië!


Aaaaaahh ik moet even iets kwijt: over 5 weken vertrek ik voor twee maanden backpacken in Azië! Alleen! De vlinders, de spanningen, de to do-lijstjes… mijn hoofd loopt nu al over. Sinds ik mijn ticket definitief boekte, slaap ik nog nauwelijks. Vandaag is het helemaal erg, want het is bijna 2016 dus dat betekent dat ik echt bijna wegga!

Rice terrace view ? #bali #ubud #riceterrace #travel #holiday #indonesia

Een foto die is geplaatst door Rikke Kalsveen (@rikkekalsveen) op

Drie weken geleden heb ik ontslag genomen bij Rivièra Maison, 21 januari is mijn laatste dag op kantoor en 3 februari stap ik in het vliegtuig naar Bali. Na ongeveer twee weken daar, vlieg ik door naar Thailand waar ik ongeveer een week of drie zal backpacken om mijn reis op 29 maart te eindigen in Maleisië waar ik dan ook nog drie weken heb rondgereisd. Jongens, ik heb er zo’n zin in! Het wordt mijn eerste keer in Azië én de eerste keer backpacken, een groentje dus. Maar misschien maakt dat de voorpret nog wel leuker. Uren kan ik Googlen en lezen over de drie landen waar ik heen ga, tips van andere backpackers, inpaklijsten en andere noodzakelijke dingen. Vanmiddag krijg ik de vaccinaties, gisteren haalde ik mijn nieuwe paspoort op en vorige week kreeg ik van mijn lief al een geweldige backpack voor Kerst en alvast voor m’n verjaardag. Het begint langzamerhand vorm te krijgen!


Wat ook erg fijn is: als ik terugkom heb ik al een nieuwe baan! Ik verklap nog niet wat en waar, maar ik ben very excited. Het is in ieder geval véél dichterbij mijn huis dan Rivièra Maison. Wat kijk ik nu al uit naar straks ’s morgens 10 minuten fietsen in plaats van anderhalf uur in de file staan! Goed, daarover dus meer als ik terug ben. In de tussentijd zal ik natuurlijk af en toe updaten over mijn ervaringen met backpacken en alle mooie, bijzondere, toffe en indrukwekkende plekken die mij het hoofd dol maken.

Cameron Valley Tea Plantation #cameronhighlands #tea #plantation #roadtrips

Een foto die is geplaatst door Claire Leona (@claire.leona) op

Tips?

Ben jij al eens op Bali (en/of de Gili-eilanden), in Thailand of Maleisië geweest? Alle tips zijn welkom! Waar moet ik echt heen? Welke plekken/hostels/barretjes/winkels/etc mag ik echt niet missen?

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *