Free time: Mijn favoriete series


collage

Vroeger, in het internetloze tijdperk (ik kan het me nog goed herinneren!) waren we afhankelijk van wat er op televisie was als je iets wilde zien. Wisten wij veel dat de afleveringen die we zagen van onze favoriete series, soms al jaren eerder waren uitgezonden in Amerika. Toch keek ik ook toen al heel wat series. Dinsdagavond was het meidenavond op Net5 met Gilmore Girls (love it!), Ally McBeal en Sex and the City. Later kwamen daar Grey’s Anatomy, Private Practice bij en nog vele andere series bij. Rond dezelfde tijd kwamen ook de DVD-boxen in de winkels, zodat je tig afleveringen achter elkaar kon kijken. Maar zodra ik het serie downloaden via internet ontdekte, was bij mij het hek echt van de dam. Tijdens mijn burn out was het kijken van series een van mijn favoriete bezigheden. Een fijne afleiding! Zo keek ik alle seizoenen van The OC, alle seizoenen van Sex and thes City en begon ik helemaal opnieuw met Grey’s Anatomy en Private Practice. Eenmaal bij, bleef ik wekelijks de nieuwste aflevering uit Amerika kijken. Want in Nederland loopt de TV nog steeds soms maanden achter!

Inmiddels hoor ik steeds meer mensen om me heen die het kijken van series via internet hun hobby noemen. We weten precies wanneer onze favoriete serie in Amerka wordt uitgezonden, zodat we de volgende dag gelijk kunnen kijken. Ik vind dat altijd heerlijk. Kan me de hele dag verheugen op dat ik ’s avonds thuis lekker kan gaan kijken. Maar op welke series verheug ik me dan zo?

All time favorite: Grey’s Anatomy (bron foto)
Dit najaar begint alweer het 10e seizoen van Grey’s! In Nederland loopt Net5 tegenwoordig maar één of twee weken achter op Amerika, wat ik echt een wonder vind. Vroeger liep het een heel seizoen achter. Ik vrees dat het na dit seizoen wel eens afgelopen kan zijn met mijn favoriete serie. De meeste contracten lopen nog één jaar en dan het is maar de vraag of de cast en crew nog een jaar door willen. Ik hoop het wel! Hoewel het inmiddels ook wel duidelijk wordt dat zo ongeveer ALLES al een keer is gebeurd in het voormalig Seattle Grace Hospital… Wat kunnen ze nog meer verzinnen?

Voor degene die niet weten waar Grey’s Anatomy over gaat (shame on you): De hoofdpersoon van Grey’s is Meredith Grey, in seizoen een chirurg in opleiding. Zij en een aantal andere studenten gaan stage lopen in het Seattle Grace Hospital. Meredith krijgt een relatie met dr. Derek Shepherd (McDreamy!), haar leidinggevende. Zoals in elke dramaserie doet iedereen het wel een keer met iedereen, gebeuren er rampen, gaan er mensen dood, komen er nieuwe personages bij.. Inmiddels zijn we in seizoen 10 en zijn Meredith en haar voormalig klasgenoten zelf chirurgen in het ziekenhuis die stagiaires begeleiden. Inmiddels zijn er dan ook vele baby’s en trouwerijen in de serie te zien. Klinkt suf en uiteraard niet heel origineel, maar het is wel heel fijn!

White Collar (bron foto)
Over White Collar schreef ik al eens in een post over Matt Bomer, de super hotte hoofdrolspeler van deze serie. White Collar werd een aantal jaar geleden in de zomer uitgezonden op RTL5 (volgens mij) en dat vond ik toen zo leuk dat ik het via internet ben gaan volgen. Eerst alles vanaf seizoen één gekeken en nu wacht ik met smart tot het 17 oktober is want dan begint seizoen 5. Dit is een serie die je ook prima met je vriend of broertje kan kijken. Want behalve dat Matt Bomer gewoon heel knap is, is de serie ook heel spannend en zit er veel humor in. En het gaat over de FBI en oplichters.

White Collar gaat over Neal Caffrey (Matt Bomer), een meesteroplichter met als specialiteit het vervalsen van documenten en kunstwerken. Na een lange periode wordt hij uiteindelijk opgepakt door FBI-agent Peter Burke. Eenmaal in de gevangenis weet Neal een deal te sluiten; hij komt vrij en zal in ruil daarvoor Peter helpen met zijn andere zaken. Hij krijgt een tracking device om zijn enkel en zo begint het avontuur van Neal en Peter. Neal is een echte womanizer met veel charme en praatjes, Peter is de brave burger die getrouwd is met zijn jeugdliefde. Die verschillen zorgen voor heel wat misverstanden, grappige situaties, ruzies en ernstigere gebeurtenissen. Ik vind het heerlijk!

Homeland (bron foto)
Serieus één van de beste series ooit!! In september begint seizoen drie alweer en ik raad je echt aan om deze serie te gaan kijken. Maar wel vanaf seizoen 1 anders snap je er niks van. Deze serie is ZO goed, en ZO spannend, iedere aflevering weer. Het laat je bovendien nadenken over de Amerikaanse politiek, defensie, war on terror en al die dingen.. Natuurlijk is het fictie maar wel gebaseerd op het systeem in Amerika. De hoofdrolspeler vind ik een beetje lijken op Owen uit Grey’s trouwens haha 🙂

Homeland gaat over Nicholas Brody, een Amerikaanse soldaat die in Afghanistan wordt ontvoerd Al Qaida. In Amerika denken ze dat hij is omgekomen, maar na acht jaar komt hij ineens terug. Ondertussen heeft CSI-agent Carrie Mathison uit een bron vernomen dat een Amerikaanse soldaat terug zal komen als spion voor Al Qaida. Het eerste seizoen gaat vooral om het ontdekken of Brody nou wel of niet bekeerd is door Al Qaida… Oh en om het allemaal nog ingewikkelder te maken wordt Carrie verliefd op Brody, maar tegelijkertijd moet ze ook bewijzen of hij nou wel of niet de Al Qaida-spion is.

Constant wordt je heen en weer geslingerd. Telkens als je denkt dat je weet hoe het zit, gebeurt er weer iets waardoor je hele theorie in duigen valt. Ik ben gek op series waarbij je moet nadenken en je steeds probeert uit te vogelen hoe het zit.

Suits (bron foto)
Met Suits ben ik pas een paar weken geleden begonnen. Heel veel mensen om me heen vonden de serie zo geweldig, dat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen. En aangezien het voor de meeste series in Amerika nu zomerstop is, had ik toch geen andere series om te kijken. Suits seizoen drie is inmiddels in Amerika begonnen, maar ik moest natuurlijk eerst seizoen 1 en 2 nog kijken. Ik ben nu drie weken bezig en halverwege seizoen 2. Nog even en dan moet ik weer steeds een week wachten op een nieuwe aflevering. Dat is wel een voordeel van beginnen aan een lopende serie. De eerste paar seizoenen kun je dan allemaal achter elkaar kijken!

Suits gaat over advocaat Harvey Specter die de jonge, opleidingsloze maar überslimme Mike Ross aanneemt als zijn associate. Niemand weet dat Mike eigenlijk helemaal geen rechten heeft gestudeerd aan Harvard en dat moeten ze zo houden ook.. Ook in deze serie gaat het om de wisselwerking tussen de twee hoofdpersonages die van elkaar verschillen (net als in White Collar). Natuurlijk gebeurt er nog veel meer! Het is af en toe best spannend, want zoals het in series hoort gaat het nooit allemaal op rolletjes.

Qua soort serie is het eigenlijk net zoiets als White Collar; spanning, zaken die opgelost moeten worden, humor en de wisselwerking tussen de twee hoofdpersonen. I love it!

Revenge (bron foto)
Dit was afgelopen seizoen definitely mijn meest favoriete serie! Het is geen serie in de categorie Homeland (dat is gewoon echt kwaliteitstelevisie), maar wel minstens zo spannend. Ik ben een jaar geleden begonnen met Revenge. Seizoen 1 helemaal achter elkaar gekeken en daarna iedere week wachten op een nieuwe aflevering van seizoen 2. Seizoen 3 begint dit najaar en ik kan echt niet wachten! Deze serie heeft echt iedere week de spannendste cliffhangers. Ik beloof je dat als je nu begint met seizoen 1, dat je in een week alle afleveringen hebt gezien… je kunt gewoon niet stoppen 🙂

Revenge gaat over Amanda Clarke wiens vader toen ze jong was werd ‘geframed’ voor een misdaad die hij niet had begaan. Als gevolg belandde hij in de gevangenis waar hij uiteindelijk overleed. Amanda zwerft in haar jeugd van gastgezin naar gastgezin, komt in jeugddetentie te zitten en heeft het moeilijk met wat haar vader is aangedaan. Ze maakt het haar levensmissie om wraak te nemen op de mensen die haar vader ‘geframed’ en in wijze dus ook vermoord hebben. Ze ruilt van identiteit met haar celmaatje uit de jeugdgevangenis Emily Thorne, zodat niemand weet dat zij de dochter is van David Clarke. Als Emily Thorne gaat ze terug naar de plek waar het allemaal gebeurde en werkt zich tot de inner circle van de schuldige familie Grayson….. De serie laat Emily/Amanda’s leven zien terwijl ze wraak probeert te nemen op de Graysons, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Andere gevolgde of soort van volgende series
Gossip Girl
Geen uitgebreide synopsis hier want helaas is Gossip Girl niet meer, maar oh wat was het een fijne serie! De laatste twee seizoen werd het hier en daar wel wat ongeloofwaardig en gebeurde er vreemde dingen maar toch mis ik Serena, Blair, Dan, Nate en Chuck nog steeds. In het begin vond ik Blair maar niks, en Chuck ook niet, maar uiteindelijk werden het mijn favoriete personages. Why? Because I’m Chuck Bass… hahaha!

Private Practice
De spin-off van Grey’s Anatomy met dr. Addison Montgomery (de ex-vrouw van McDreamy) in de hoofdrol heeft zes seizoenen gedraaid en vond ik op een gegeven moment bijna leuker dan Grey’s. Zo jammer dat het gestopt is!

The Carrie Diaries
Deze serie werd de opvolger van Gossip Girl en ik was er eerst nogal sceptisch over. De serie gaat over de jonge Carrie Bradshaw (Sex and the City), in de tijd dat ze nog op de middelbare school zit. De Eighties dus. Ik was bang dat ik de personages te jong zou vinden om het echt leuk te vinden, maar ik vond het eerste seizoen verrassend leuk! Vooral de mode is geweldig! Er zijn veel scènes die zich in NY afspelen en de hysterische 80’s fashion zien we dan ook veel terug. Het was even de vraag of de serie verlengd zou worden voor een tweede seizoen, maar gelukkig is dat uiteindelijk wel gebeurd.

Project Runway
Geen dramaserie maar wel een realityserie die ik een aantal seizoenen heb gevolgd. Wat er in Nederland werd uitgezonden liep heel erg achter op Amerika. Tim Gunn is echt een held! En ik vond/vind het altijd heel leuk om te zien wat de designers deden met de challenges.

Nashville
Met deze serie ben ik ergens afgelopen jaar begonnen en maar te midden van alle andere series. Ik had dus eigenlijk niet echt tijd om er nog een serie bij te volgen. Ik ben bij aflevering 4 gebleven, en ben zeker van plan om ermee verder te gaan. Het speelt zich af in Nashville (waar ik heeeeel graag naartoe wil) en gaat over twee countryzangeressen; de één al wat ouder, en een grote ster van ‘vroeger’, de ander jong en hip en super populair. Er zit veel heerlijke countrymuziek in deze serie, maar daar moet je wel van houden natuurlijk. Anders is het geen aanrader.

Hart of Dixie
Schijnt een onwijs leuke serie te zijn, maar hiervoor geldt dat ik na aflevering één begon met Suits en dus momenteel steeds kies om nóg een aflevering van Suits te kijken ipv Hart of Dixie. Aflevering één vond ik trouwens wel heel leuk, dus ook deze serie ga ik zeker nog verder kijken! De hoofdrol wordt gespeeld door Rachel Bilson a.k.a. Summer uit The OC!

CSI: NY, Cold Case en Law & Order SVU
Yes, I luvvvvvv crime series!! Deze series volg ik niet zoals de rest heel trouw iedere week de nieuwste, maar ik kijk/neem het altijd op als het op tv is. Ooit wil ik nog Law & Order SVU helemaal vanaf seizoen 1 gaan kijken… Het draait als sinds 1999 dus daar ben ik wel even mee bezig denk ik. Prima voor een koude winter of een natte zomer (wanneer alle andere series stil liggen).

Wat is jouw favoriete serie?


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Gedachten over “Free time: Mijn favoriete series