FOOD: Greeky Yo-Fruit breakfast


greeky1

Alweer een ontbijtrecept. Waarom? Geen idee. Doordeweeks is mijn ontbijt niet veel bijzonders, maar in het weekend vind ik het heerlijk om een beetje te experimenteren. Beetje van dit, beetje van dat. In het weekend zie je bij mij geen boterham op het bord in ieder geval. Brood is gewoon niet zo mijn ding. Hoewel ik dit weekend glutenvrije afbak Ciabatta’s heb ontdekt! Awesome! Maar eerst nog even het recept van een gezonde en vullende bak yoghurt die ik laatst maakte. Niet glutenvrij (ben nog maar een groentje op dat gebied), maar wel lekker en een goede start van de dag.

Mijn weekendontbijtjes ontstaan grotendeels vanuit de vraag: wat heb ik nog in huis? Twee weken geleden was dat een half pak Griekse yoghurt als left-over van de tzatziki die ik eerder maakte, altijd havermout en een heleboel diepvriesfruit.

Ingrediënten
250 gram Griekse Yoghurt
Half pakje bevroren Mango
Half pakje bevroren Frambozen
Kwart zakje Granaatappelpitjes
8 eetlepels Havermout

Laat het bevroren fruit in een pannetje langzaam ontdooien, blijf geregeld roeren. Doe de yoghurt in een bakje, de havermout er overheen en giet tenslotte het warme fruit erop. Het eindresultaat is niet echt fotogeniek, maar oh zo lekker! Een fijne combi van zoet en zuur met die heerlijke zachte smaak van Griekse yoghurt.

Happy sunday!

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *