My first tattoo!


tattoo2

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb een tattoo. Een kleintje dan, en je ziet hem hierboven op de foto. Een muzieknootje van misschien een centimeter groot, aan de binnenkant van mijn pols. Het was nogal avontuur, afgelopen zaterdag toen ik de afspraak had. Op de fiets naar tattooshop On Edge in Den Haag, vond een wesp het leuk om in mijn hand te steken. Precies in de hand die vast zit aan de pols waar ik dat muzieknootje wilde! Vloekend en scheldend ben ik door gefietst, me afvragend of het misschien een teken was. Of het eigenlijk wel door kon gaan als mijn hand rood, gezwollen en heel erg pijnlijk was.

Ik heb het niet beschouwd als teken dat ik het niet moest doen. Rowen – mijn steun en toeverlaat die meeging – merkte heel scherp op dat de wesp in dat geval had gestoken op precies de plek waar ik dat plakplaatje wilde. Good point. Zorgen overboord dus en gaan met die banaan. Ook al behandelde de artist me nogal onbeleefd – ze probeerde me een grotere aan te praten, zo klein zou niet mooi zijn -, ze heeft het wel prachtig gedaan en precies zoals ik wilde.

Maar waarom een tattoo en waarom dit? In de basis was het een idee dat ineens, vanuit het niets, in mij opborrelde, ergens februari dit jaar. De afgelopen anderhalf jaar heeft muziek een nog diepere en sterkere betekenis voor me gekregen. Ik haal er mijn kracht uit, het relativeert alles, het maakt me rustig en gelukkig. Nooit was een tattoo iets dat ik met mezelf associeerde. Ik had er niets mee en was ook niet van plan er een te nemen. Maar in februari had ik ineens een soort eurekamoment: ik wil mijn muziek, mijn kracht altijd bij me dragen en wel middels een kleine tattoo op een plek waar ik ernaar kan kijken als ik het nodig heb. Ineens had ik een heel duidelijke reden voor en betekenis achter een tattoo.

Bron foto's: Pinterest

Bron foto’s: Pinterest

Idee geboren dus, maar ik liet het even sudderen. Op zoek naar een goed voorbeeld, bood Pinterest tonnen inspiratie. Ik had al bedacht dat ik alleen een simpel muzieknootje wilde, maar ik zag ook mooie tattoos van G-sleutels voorbij komen. Toch vond ik die iets te uitbundig, ik wilde het klein en simpel. De meest linkerfoto was exact wat ik wilde qua formaat en qua plek. Dit was dan ook het voorbeeld dat ik meenam toen ik een paar weken geleden eindelijk de stap nam om een afspraak te maken.

Goed, en dan schrijf je een hele blog over zo’n simpel klein dingetje – wat natuurlijk niks is vergeleken met de kunstwerken die sommige mensen op hun lichaam zetten. Maar voor mij betekent dit heel veel en ik kan dan ook niet blijer zijn met het eindresultaat. Muziek zit in elke vezel van mijn lichaam, en als ik even kracht nodig heb hoef ik nu alleen maar even naar m’n pols te kijken.

p.s. Nee, ik ben niet van plan nu m’n hele lijf vol te tatoeëren en nee ik wil er nu niet nog een.


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “My first tattoo!

  • Sandra

    Mooi is ie! Ik hou van die hele kleine subtiele tekens. Ik ben ook van plan een hele kleine ergens te zetten, en het bij 1 te houden!

    Je mag er trots op zijn!

  • Anne

    Prachtig! Ik heb er nu eentje, al een hele tijd, en ben al heel lang aan het twijfelen over een tweede. Maar zolang ik twijfel, doe ik het niet. Wel heel herkenbaar, want ook ik wil mijn muziek, mijn kracht, bij me dragen en wil een simpele, kleine tweede tattoo. 🙂