Favorite running gadgets


gadgets1

Lange tijd liep ik mijn rondjes met alleen mijn telefoon in de hand en een standaard koptelefoontje. Daarvan liet ik dan de draad vaak onder mijn shirtje gaan zodat ‘ie niet zo heen en weer bungelt. Niet ideaal maar rennen zonder muziek is nu eenmaal geen optie. Okay, het kan best maar ik zou me dan geloof ik dood vervelen en me constant afvragen of ik in vredesnaam bijna klaar ben. Telefoon en koptelefoontje dus. Maar sinds kort ben ik met een aantal nieuw running gadgets véél beter equipped tijdens die hardlooprondjes!

gadgets2

Mijn muziek hoor als nooit te voren met de Backbeat Fit van Plantronics. Een draadloze, lichtgewicht koptelefoon die via bluetooth met je telefoon connect. De oortjes sluiten je hele oor af waardoor je de muziek lekker goed hoort én ze no way uit je oren kunnen vallen. En no worries: omgevingsgeluid wordt niet volledig geblokt dus het is niet onveilig. En opletten moet je sowieso altijd goed. Ook met de Backbeat Fit ren ik overigens nog steeds met mijn telefoon in mijn hand. Ik wil namelijk Runkeeper wel op pauze kunnen zetten als ik bij een stoplicht moet wachten! Die gemiddelde pace moet natuurlijk wel representatief zijn…

gadgets3

Met de muziek zit het wel goed dus. Ik loop sinds twee weken echter ook met een hartslagmeter om mijn middenrif en voor het eerst met een sporthorloge! De nieuwe Polar M400 mocht ik testen voor JAN en dat doe ik natuurlijk met alle plezier. Hij komt dus met een hartslagmeter, en dat vind ik heel fijn. Voor het eerst heb ik inzicht in hoe mijn hart reageert tijdens het rennen. De Polar M400 hoeft niet op pauze wanneer ik voor een rood stoplicht sta, die registreert zelf wanneer je stil staat! Je kunt hem ook voor andere activiteiten gebruiken en zelfs de hele dag om houden om al je activiteit te meten. Met speciale trainingsprogramma’s en statistieken via de site kun je zo doelen zetten voor jezelf. Zo ver ga ik nog niet, ik ben het hele rennen met een sporthorloge nog een beetje aan het ontdekken.

Inmiddels loop ik dus met zowel Runkeeper op mijn telefoon, de Polar M400 en bijbehorende hartslagmeter (die overigens ook connect met Runkeeper!) en de draadloze Backbeat Fit. Wat een techniek voor een paar kilometer rennen eigenlijk he?

Met welke running gadgets loop jij? 


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Favorite running gadgets