Uittip: Erwin Nyhoff – In the footprints of…


Weet je nog bij de Blind Auditions in het tweede seizoen van The Voice of Holland, die zanger met een gitaar en mondharmonica? Hij zong één zin van Springsteens nummer The River en alle stoelen draaiden om. Ik zelf had al honderd keer omgedraaid toen hij de eerste noot op de mondharmonica inzette trouwens. Erwin Nyhoff was op slag mijn held; net als ik een hippie in de moderne tijd en met dezelfde muzieksmaak. Ik vond het geweldig dat The Voice of Holland zo’n muzikant en deze muziek een platform gaf. Ik was echter bang dat zodra de kijkers mochten stemmen, Erwin naar huis gestuurd zou worden. Maar dat is waar het Nederlandse publiek me verraste.. Erwin haalde zelfs de finale, nam als single het nummer Nights in White Satin van de Moody Blues op en werd derde! Maar wat gebeurde er daarna met Erwin?

Erwin treedt regelmatig op en heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuwe theatertour: In the Footprints of… En vanavond is de eerste try-out!

1. Fotografie Ben Vulkers (1)

Op zijn website wordt deze voorstelling omschreven als “een muzikale reis langs zijn helden en de invloed van hen op de jeugd en muzikale carrière, zoals Bruce Springsteen die centraal staat in deze theatershow. De première vindt plaats op zaterdag 28 september in Zwolle. (…) Erwin Nyhoff zegt dat zijn verhaal in zijn nieuwe theater de rode draad zal zijn, omlijst door de muziek.” (bron)

2. Fotografie Ben Vulkers (2)

Ik vind Bruce Springsteen geweldig en andere muzikale invloeden van Erwin (denk aan o.a. de Beatles) zijn ook mijn helden. Dus toen ik hoorde over deze theatertour moest ik wel kaartjes kopen. Zelfs mijn ouders en broertje wilden mee, dus 11 oktober zitten we in Bussum met zijn vieren op rij 1. Lijkt het je ook leuk om te gaan? Of misschien zoek je nog een leuk (kerst)cadeautje voor je vader en/of moeder? Erwin tourt tot eind maart 2014 langs de Nederlandse theaters. Dat is weer eens wat anders dan de gebruikelijke sokken, geurtjes, kaarsen en badzoutcadeautjes onder de kerstboom toch?

Op Erwins website vind je alle voorstellingsdata. Ik wens Erwin voor vanavond en voor de première volgende week veel toi toi. Tot 11 oktober!

Lijkt deze theatershow van Erwin Nyhoff je wat?

(fotografie: Ben Vulkers)


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Uittip: Erwin Nyhoff – In the footprints of…