7x Moederdagcadeaus


Mijn lieve mams en ik

 

Dat het volgende week Moederdag is, hoef ik je natuurlijk niet meer te vertellen. Vroeger gingen mijn broertje en ik wat cadeaus betreft meestal voor de afgezaagde kaarsen, vaasjes met bloemen of badzout/-olie/-schuim/-parel/als het maar iets met badderen te maken had. Mijn vader koopt eigenlijk bijna ieder jaar hetzelfde, want tegen Moederdag is m’n moeders favoriete bodylotion van Chanel altijd weer bijna op. Lekker makkelijk, maar niet erg origineel. Daarom zeven tips voor leuke cadeaus, binnen ieder budget, voor ieders smaak.

cadeaus3

 

1. Rivièra Maison Home Office Desk Organizer € 29,95

Dit cadeau staat momenteel bovenaan mijn moeders verlanglijst, die kan dus niet missen in deze blog. De Home Office Desk Organizer van Rivièra Maison is bedoeld om de tablets en smartphones van het gezin netjes in op te bergen, maar mijn moeder heeft er een andere bestemming voor in gedachten. Sinds twee maanden heeft ze namelijk een eigen reisbureau aan huis, met een prachtig kantoor en heel wat mappen en papierstapels. Die kan ze dan stijlvol wegzetten in deze organizer!

2. Bloomon Giftcard v.a. € 15,- per bezorging

Een abonnement op bloemen? Dat kan met Bloomon! Iedere week of twee weken (net wat je wilt) wordt er een prachtige bos bloemen bij je thuis bezorgd. Wel de lusten, niet de lasten noemen ze dat. Je kunt zelf een abonnement nemen, of een abonnement cadeau doen. Je kiest dan zelf hoeveel bezorgingen je cadeau wilt doen en hoe groot de bos moet zijn. Een kleine bos kost € 15,-, medium € 20,- en groot € 25,-.

3. SeeMe Red-Heart armband € 15,-

Een mooi, simpel armbandje met een hartje dat laat zien hoeveel je van je moeder houdt, welke mama zou hier niet blij mee zijn? Behalve een mooi cadeau, steun je met dit armbandje ook nog eens een goed doel. De opbrengst van de SeeMe Red-Heart sieraden gaat namelijk naar hulpverleners uit ontwikkelingslanden zodat zij naar de 3rd World Conference of Women’s Shelters kunnen komen. Voor de opvang van vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van geweld, is het belangrijk dat hulpverleners naar de conferentie kunnen komen om hun kennis en netwerk te vergroten. Mooi doel toch?

cadeaus2

4. Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush € 125,-
Speciaal voor Moederdag heeft Clinique een limited edition versie van de Sonic System Purifying Cleansing Brush uitgebracht. Normaal is deze gewoon wit, maar hij is nu tijdelijk verkrijgbaar met groene of paarse stippen! Ik vind hem zo schattig! Helaas heb ik een dergelijke reinigingsborstel voor het gezicht nog nooit uit kunnen proberen, maar het lijkt me erg fijn. En aangezien onze moeders ook steeds ouder worden, is een goed gereinigde huid noodzakelijk om die ouderdomstekenen wat af te remmen :).

5. NOOSA-Amsterdam Mata Tirtha Chunk® € 15,95

In het kader van Moederdag kwam NOOSA-Amsterdam met een speciale chunk, vernoemd naar de Nepalese naam voor deze feestdag. Normaal gesproken wordt Moederdag in Nepal gevierd met een speciaal festival voor moeders. Maar toen NOOSA deze chunk ontwikkelde, hadden ze nooit kunnen voorzien wat er daar niet veel later gebeurde in het land waar hun belangrijkste chunkleverancier gevestigd is. Hoewel deze chunk van NOOSA erg mooi is en dus een perfect moederdagcadeau, moeten we vooral denken aan de slachtoffers en niet vergeten te doneren aan Giro555. Of koop deze NOOSA sleutelhangers; de volledige opbrengst gaat naar de medewerkers en hun familie van NOOSA’s chunk-leverancier in Nepal.

6. Simply Jil Sander € 46,94

Met een luchtje maak je (haast) elke vrouw blij, mits het een lekker luchtje is natuurlijk! In de lente worden vooral veel zoete, bloemige parfums uitgebracht. Heerlijk natuurlijk, maar in mijn ogen ook soms meer passend bij jonge meiden. Natuurlijk zijn er ook genoeg jonge moeders, maar mijn moeder is inmiddels ergens in de 50 (ik zal niet zeggen hoe oud precies hoor mam!) en die heeft het niet zo op die hele zoete geuren. Haar signature geur is Chanel Allure, maar ik durf te gokken dat Simply Jil Sander ook goed bij haar zal passen. Het is een frisse lentegeur, maar met een flinke volwassenheid. Niet fladderig maar down-to-earth.. does that make sense?

7. 34 Piepjes, 300 tellen – Bettie Fischer € 13,-

Het boek 34 Piepjes, 300 Tellen is een bundeling van de blogs van Bettie Fischer bij wie 5 jaar geleden borstkanker werd geconstateerd. Tijdens haar ziekte blogte ze over alles wat ze meemaakte, van borstamputatie en chemo tot kaal worden en nadenken over het leven na kanker. De titel van het boek staat voor de exacte duur van één bestraling: 34 piepjes en 300 tellen. In 2012 interviewde ik Bettie voor Libelle over haar eerste vakantie nadat ze ‘schoon’ was verklaard (hier te lezen), nu heeft ze haar eigen boek en een prachtig project voor wolkenplafonds in de bestralingsruimtes van ziekenhuizen. Betties ervaringen en visie op het leven kunnen denk ik voor iedere vrouw een grote inspiratie zijn!

Wat ga jij voor je moeder kopen?

 

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *