15x Liefde voor Den Haag


Nog nooit was een verhuizing naar een nieuwe stad zo willekeurig als mijn verhuizing naar Den Haag. Toen ik in 2007 het huis uit ging naar Tilburg was dat voor de dansacademie, en in 2008 verhuisde ik naar Amsterdam omdat  ik daar ging studeren. Logisch dus. Toen ik in 2013 zonder huis kwam te zitten, richtte mijn zoektocht zich vanzelfsprekend op Amsterdam. Maar na zeven maanden had zich nog steeds niets betaalbaars aangediend, en toen viel mijn oog op de prijs van een huurhuis in Den Haag. HUH? Zo goedkoop? Den Haag was mij vrij onbekend; ik had er één vriendin en verder vrijwel niemand. Maar Den Haag heeft strand en muziek, dus besloot ik het avontuur aan te gaan. Een maand later had ik een heerlijk (en betaalbaar) huisje in deze voor mij onbekende stad. Was ik nou echt ineens verhuisd naar een stad die ik niet kende, zonder echte reden of aanleiding? Jep. En nu negen maanden later ben ik gek op die mooie stad achter de duinûh.

den haag collage2

Vijftien redenen waarom Den Haag zo leuk is:

 Ik woon voor het eerst helemaal alleen, in een huisje dat ik helemaal naar mijn eigen smaak kon inrichten en dus echt bij mij past!

 Den Haag heeft kilometers strand

 Ik woon op slechts 5 minuten fietsen of 13 minuten hardlopen van het dichtstbijzijnde strand ♥ ♥ ♥

☮ Lange, warme zomeravonden op een kleedje op het strand met een fles wijn, goed gezelschap en muziek. It doesn’t get any better than that. 

 Den Haag leeft op muziek: poppodia, muziekcafé’s, bandjes, jamsessies overal en altijd 

 Er wonen dus ook heel veel muzikanten….

 Hardlopen doe je hier langs het strand of door de duinen. Need I say more?

 Ieder weekend willekeurig door de stad lopen of fietsen, nieuwe straatjes ontdekken en steeds weer leuke koffietentjes, vintage winkels en pop-up stores tegenkomen. Hot-spots in Den Haag te over! Binnenkort deel ik ze met jullie.

☮ Een parkeervergunning kost maar 36 euro per jaar en er is geen wachtlijst. Halleluja!

 Ik kan altijd recht voor de deur of binnen 50 meter van mijn huis parkeren.

 Ieder weekend is er wel weer een muziekfestival, food event, vintage markt of iets anders leuks te doen.

☮ Op de Haagse Markt koop je 2 mango’s, 500 gram aardbeien, zes bananen, een paprika, een zak verse munt en 250 gram frambozen voor € 5,-!!! Vijf euro!! VIJF EURO!

 Op winderige dagen spot je door de hele stad surfers in hun wetsuit op de fiets met hun plank onder de arm…

☮ Binnen een straal van 500 meter vanaf mijn huis wonen Tess, Rowen, Irinde en Annemerel. Vier vriendinnen op rolafstand, wat wil je nog meer? Onze buurt is de leukste!

☮ Dat betekent dus veel spontane avonden/brakke zondagmiddagen/zaterdagochtenden bij elkaar over de vloer, platen luisteren, tokkelen op de gitaar, wijn/koffie/cola(tegen de kater) drinken, films kijken, sushi bestellen en uren kletsen ♥ ♥ 

Oh oh Den Haag, ik ben een beetje van je gaan houden.

Peace,

Esther ☮

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *